Kennel Joydogs

2015

26 april 2015
För första gången på flera år (tyvärr) har jag haft en Privat trimkurs för en dvärgschnauzerägare. Det är jätteroligt att få lära ut grunderna i pälsvården så att man kan sköta den helt själv från början till slut. Får man bara kunskapen, redskapen och modet att våga så lär man sig detta med lite övning. Som jag sa igår; om det blir lite fel i början gör inget för pälsen växer ut…
2.-crop-20150427-171308Detta är Rayah innan vi startade. Det är ca 3 månader sedan hon gjordes i ordning senast så nu var det dags. Vi började med att gå igenom var och hur noga man ska vara med ullskrapningen. Tar man bort av ullen innan man plockar sträv päls så ser man bättre vad som ska bort (tycker jag). Alltid mer ull än man tror; särskilt på vissa ställen av hundkroppen.
6.-20150427-171323När tillräckligt med ull tagits bort övergick vi till att plocka den sträva pälsen. Lär alltid ut att man plockar med fingrarna då det inte finns någon risk att man på något vis skär av pälsen då; hela strået ska med.
Maskinklippning; Kerstins fasa. Risken att man ska göra hunden illa med klippmaskinen är faktiskt väldigt liten om man använder den rätt.
Sedan är det ”bara” finliret kvar… Karda, kamma, klippa med vanlig sax, klippa med effileringssax osv ända tills man är nöjd. Både Kerstin och Rayah klarade denna dag hur bra som helst. Vi hade våra pauser med fika och lunch, hundar som fick leka i hundgården och toabesök. Självklart en massa prat också… Måste inflika att det är bra med kurser ibland; jag fick 2 hundar klara som jag visade på så inte nog med att Kerstin fick lära sig att göra i ordning sin hund så fick jag Molly och Wega i fas igen med sina pälsar.
10.-crop-20150427-192505Tack Kerstin och Rayah för en trevlig dag och här är resultatet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ansvarig utgivare/Publisher

%d bloggare gillar detta: