Kennel Joydogs

2014

 

 

IMG_2405-20140817-21295617 augusti 2014 Nationell utställning i Eskilstuna

Med facit i hand borde jag inte ha åkt… vilken domare… vet inte om man ska skratta eller gråta. Runt om i tälten  stod vi och häpnade; av närmare 40 peppar&salt ”dög” 6 stycken, en championhane åkte ut med enbart Good (han har aldrig fått annat än Excellent förut) och den fulaste vita hunden var den enda som fick Excellent med CK och därmed Cert. Var den kom ifrån? Samma land som domaren… Suck. Ibland blir man bara så trött…
Bedömning Wega: Good
Bedömning Xtra: Excellent
Domare: Irina Poletaeva, Finland

16 augusti 2014 Internationell utställning i Norrköping
Då var det dags igen. Med mig idag är Wega, Xtra, Xerox med matte Monica, Ivana och Mariel från Dog-Otho’s Kennel i Argentina; uppfödare till Xtras och Xeroxs pappa Wille. Ute i riktigt god tid denna dag då Xerox skulle in som hund nummer två i sin ring. Xerox; denne lille sprattelgubbe, skötte sig så bra i ringen. Pigg och allert, nyfiken på allt. Och det gick så bra; han blev BIM-valp och jag blev så glad!
Sedan var det roliga slut… Gick inget vidare för varken Wega eller Xtra. Hade det dock på känn… Roligt hade jag i alla fall med många glada skratt i ösregnet.
Bedömning Xerox: Excellent HP BIM-valp
Domare: Åke Cronander
Bedömning Wega: Very Good
Bedömning Xtra: Excellent
Domare: Birgitta Svarstad

20 juli 2014 Internationell utställning i Köping
Ny dag, ny utställning och dåliga odds; en mycket kräsen domare. Det var inte många vovvar som passade henne i smaken. Dessutom dömde hon fram hundar som finska domarkollegor hade och visade. Det buades runt ringen… Av 10 vita dvärgar var det endast en som ”dög”. Det var i alla fall en varm och skön dag.
Bedömning Wega: Good
Domare: Hannele Jokisilta, Finland

19 juli 2014 Internationell utställning i Askersund
En allt för stressig ankomst till utställningen förstörde allt… Det tog mig en halvtimme mer tid än vanligt att åka till Askersund pga köer på vägen dit. Traktorer som var omöjliga att komma om, vägarbeten… Detta innebar att jag inte hann få i gång Wega rörelsemässigt och hon travade inte som hon brukar. Tråkigt!
Som vanligt uppvägs sådant av att man tillbringar tid i glada vänners lag. Alltid lika roligt att träffa nya och gamla vänner. Jag bestämde mig också för att byta foder till mina hundar efter 12 år. Nu är det MeraDog som gäller!
Bedömning Wega: Very Good
Domare: Ilona Onstenk-Schenk, Holland

IMG_1888-crop-20140601-2200461 juni 2014 Officiell utställning i Norrköping
Nya friska tag igen. Idag var det SSPK som höll i trådarna. Trots att jag bara hade med två hundar så gick de i två ringar; valparna blev flyttade till en annan domare. Nu gick det bra utan kollisioner. Blev en lång väntan innan Xtra skulle in som hund 66 i Ring 3. Hon skötte sig så bra, fick bra kritik, men räckte inte till mot den andra tikvalpen. Den hade mycket bättre päls bl.a. Är nöjd med excellent IMG_1902-crop-20140601-220059trots att HP uteblev.
Wega gick in som hund 78 i Ring 2 och det var värt att vänta på. Hon fick sitt första excellent och jag är jätteglad! Idag gick hon fint i ringen också, Det kändes som en högvinst bara det efter två ”skuttiga” dagar.
En strålande solig dag i goda vänners sällskap. Gjorde även nya bekantskaper.
Bedömning Xtra: Excellent
Domare: Hans Almgren
Bedömning Wega: Excellent
Domare: Anette Edlander

31 maj 2014 Nationell utställning i Norrköping
En riktig skitdag enligt många vid utställningsringen! En domare som inte riktigt var överens med den rasstandard vi har i Sverige; han ville ha stora hundar, och ett väder som kunde varit roligare. Det är tydligen så att på brittiska öarna vill man att dvärgschnauzern ska vara lite större och därmed dömdes i princip alla under 33-34 cm bort. Blev inte många kvar då trots många väldigt fina hundar. Vädret skiftade mellan sol, moln, regn, åskskurar och blåst hela dagen. Tur man har trevliga människor omkring sig en dag som denna!
Bedömning Wega: Very Good
Domare: Anthony Kelly, Irland

1. Hågelby 29 maj 2014-20140601-22012329 maj 2014 Inofficiell utställning i Hågelby
Så bar det då iväg på årets första utställning och Xtras allra första någonsin. Tyckte det kunde vara passande att öva lite innan det var dags för de större utställningarna dagarna efter. Som liten valp på lite drygt 4 månader är det mycket man måste vänja sig vid på utställningarna. I början skällde Xtra konstant, men när tältet väl var uppe blev det lugnt. Hon fick komma ut och gå runt lite med mig för att vänja sig vid alla hundar. Hur cool som helst efter 30 minuter!
Bedömningarna gick bra och båda gick till respektive final. Lång väntan fram till finalerna där vi inte gick vidare. Jag är jättenöjd ändå och då framförallt med att Xtra gick hur bra som helst i ringen trots att hon aldrig haft utställningskoppel på sig förut!
Bedömning Xtra: Excellent HP BIR.valp
Bedömning Wega: Excellent HP BIR
Domare: Mattias Hessel 
2. Xtras kritik-crop-20140605-1535553. Wegas kritik-crop-20140605-153603

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ansvarig utgivare/Publisher

%d bloggare gillar detta: