Kennel Joydogs

Om kenneln

Kennel Joydog’s är en liten familjekennel. I tanken föddes den kanske redan den dag jag fick köpa den tänkta avelstiken Wera från Kennel Bamburs 2000. När lyckade utställningsresultat kom blev tankarna verklighet under hösten 2001. I januari följande år föddes den allra första kullen och på den vägen är det.
Kenneln ligger i Kolmården 2 mil norr om Norrköping. Trots att jag har E4:an nära bor jag näst intill i skogen. Det finns en stor tomt att rusa av sig på och ett stort hus att bo i. Skogen är som ett andra hem och där tillbringas mycket tid; en ypperlig plats för lydnadsträning och avkoppling.

Kennel 2Idag består kenneln av Carmen (svart, 4½ år), Elza (peppar&salt, 3 år), Ayla (svart, 2½ år), Helga (vit, 1 år), Indra (svart, 9 månader), Yatzy (vit, 9 månader) och Jawa (svart, 6 månader). Carmen, Elza, Ayla, Helga, Indra och Jawa är fodertikar/halvfodertikar/inlånade tikar. Carmen bor hos Eva och Janne i Gusum. De har även Xi. Elza bor hos Marie och Stefan inne i Norrköping. De har även Venuz. Ayla bor hos Madde och Lasse i Kolmården. Här kommer även Jawa att bo när hon växt till sig lite. Helga bor hos Lenne i Norrköping. Indra bor hos Karin och Janne i Åby. Yatzy samäger jag med Jane Hagström och hon har även fött upp den lilla. Carmen, Elza, Ayla, Helga, Indra och Jawa kommer också bo lite hos oss med jämna mellanrum.
Hundarna är hela familjens kelgrisar och de saknar aldrig sällskap. Det är viktigt att vi har tid med de hundar som bor hemma.
För mig är det viktigt att hundarna har ett rastypiskt utseende, men att få fram mentalt stabila hundar är ändå det centrala. Hundar som fungerar i alla miljöer och blir till en sann glädje för ägaren.

Kennel 3Hittills har jag haft 1-3 kullar per år och det har känts alldeles lagom. Jag ägnar mycket tid till valparna för att de ska bli precis så sociala som jag vill och risken är stor att man tappar bort det engagemanget om det blir för många kullar. Den risken vill jag inte ta! Framtiden får utvisa om det ökas på vartefter, men troligen blir det ingen större förändring.
Valparna tillbringar sina 8 första veckor i livet i valprummet som ligger några meter från köket. På det sättet är det alltid liv och rörelse omkring dom. Inga ljudkänsliga hundar här inte! När vädret tillåter så vistas valparna ute i en hage dagtid från 5-6 veckors ålder. De får också ta korta skogspromenader på tomten. Mycket populärt!
De första 3 veckorna är det dock lugn som råder i ”barnkammaren”. Hos mig finns inga utställningskrav när man köper valp utan det som är viktigt är att hunden får ett kärleksfullt hem och att man förstår vad det är för typ av hund man köper.
Lite kort om mig själv; hela mitt liv har präglats av ett stort djurintresse. Som barn var det katter, som tonåring hästar och undulater. Hela livet har dock en önskan om hund funnits med och till slut blev det verklighet. Jag har gått Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning del 1-6 och planerar att gå rasklubbens uppfödarutbildning också. Jag har i ett antal år varit valpkursinstruktör i Kolmårdens Hundklubb.Kennel 4

Välkomna att höra av er! Här får du alltid ett trevligt bemötande och förhoppningsvis svar på alla frågor du kan tänkas ha.

Carina

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ansvarig utgivare/Publisher

%d bloggare gillar detta: