Kennel Joydogs

Olga

Joydog’s Obladi-Oblada
Född 7 april 2010
Reg.nr SE34163/2010
e. Such Nuch Finuch Eech EstW-06 Intuch Yljazz Man In Black
u. Bamburs A Blaze In Dawn

f1
Mankhöjd: 33 cm
Ögonlyst: 26 januari 2012 u.a
Ägare: Jeanette Ahlqvist

Olga föddes under lite dramatiska former på Norsholms djursjukhus. En av hennes bröder föddes normalt, men resten av kullen förlöstes med kejsarsnitt; en död valp blockerade vägen ut.
Jag visste ganska direkt vilken av de tre tikarna jag skulle spara, men helt säker var jag väl inte förrän efter 3-4 veckor. Att Olga skulle bli en av mina fodertikar visste jag däremot säkert från början f2och hennes fodervärd finns på Öland; Jeanette heter hon. Hon har lång erfarenhet av schäfer, men nu ville hon prova något nytt. Det känns väldigt bra att ha en fodertik hos någon som haft hund förut!
Under den tid Olga var hos oss (de första 8 veckorna) visade hon sig vara en öppen och frimodig dam. Nyfiken på det mesta, leksugen, lätt att pyssla med och en riktigt mysig tjej att ha i knät. Kort sagt; en behaglig liten dam.

f3Enligt alla rapporter jag fått från Öland är Olga ett litet charmtroll. Det går bara inte att inte tycka om henne. Hennes fodervärd har också tagit henne och rasen till sitt hjärta.
Olga är pigg på det mesta, men en sak är inte så populär: hon vill inte bli lämnad ensam. Nu är det så lyckligt att Olga har dagmatte och dagflock när Jeanette jobbar. Där stormtrivs Olga bland jakthundarna. Skönt att hon har det så tycker jag!
Under hösten har vi (mest Jeanette) jobbat med pälsen för att få den i utställningsskick. Att hon skulle bli sträv trodde jag, men att det skulle bli så bra som det blev var jag inte säker på. Det som återstår att jobba med är hennes benhår. De är fortfarande mjuka och lite bruna.
7 november var det premiär i ringen. Då var vi på internationell utställning i Växjö och Olga deltog i valpklassen där. Hon fick hederspris och det är jag så klart nöjd med!

Efter den utställningen följde Olga med hem till mig för att öva sig att bo hos oss igen och dessutom skulle hon vara med på valputställning i vår f4länsklubb.
Under den Vecka hon bodde hos oss visade hon sig vara en kavat liten dam. Hon har tagit en plats i flocken på ett smidigt sätt, hon försvarar det som är hennes och hon klarar av nya saker på ett bra sätt. En väldigt följsam och mysig liten dam.
Under veckan på kenneln kom Olgas första snö. Det bekom henne inte ett dugg! Hon rusade ut och gjorde som mina andra snötokiga hundar; lekte mullvad…
Den 14 november var vi så i Mjölby på valputställning och det gick så bra! Jag är så nöjd med Olga. Både med hur hon ser ut och hur hon uppträder. Hon blev BIG-3 vilket man ska vara väldigt nöjd med!

f5Jeanette jobbade på med Olgas päls under vintern 2010-2011. Allt för att jag skulle kunna ställa och meritera henne. Ett tag trodde vi att detta skulle gå om intet. I slutet av februari fick Olga opereras akut. I magen hittades en sten på 2,5 cm i diameter. Allting gick bra och såret på 15 stygn läkte.
Under 2 helger i månadsskiftet maj-juni klarade vi av 4 utställningar och redan på den första hade vi fått kvalitetsbeteckningen excellent. Det känns alltid lika bra när man har fått den…
Från 22 maj-5 juni bodde Olga här hos oss och hon fungerar jättebra i flocken. Extra roligt tror jag det blev när brorsan Boriz också var här i början på juni; han skulle ju också på utställning!

Sommaren och hösten gick. Eftersom jag hade fullt upp med nya valpkullar så bestämde vi att ligga lågt51. olga 9 feb 2012 med utställningarna. Olga levde ett härligt hundliv nere på Öland med sin matte! Under hösten började vi dock planera för hennes första valpkull. Jag hade lite funderingar fram och tillbaka innan jag bestämde mig och valet föll på en Skånepåg från Kennel Gillan.

I mars 2012 var det så dags! Hade en lång resa framför mig genom södra Sverige; ner till Kalmar för att hämta Olga och sedan vidare till Bjärred lite norr om Malmö. Andra dagen vi var där blev det en perfekt parning! Jag är säker på att de båda hundarna fattade tycke för varandra för dom var så gulliga. Efter parningen var det bara att vända tillbaka mot Kalmar, lämna tillbaka Olga, hem igen och hålla tummarna!
Olga blev dräktig och på valborgsmässoafton kom Jeanette upp med henne till mig.

En kommentar på “Olga

  1. Jeanette Ahlquist
    12 maj, 2012

    Ja ett riktigt charmtroll det är vad hon är den envisa lilla Olga ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ansvarig utgivare/Publisher

%d bloggare gillar detta: