Kennel Joydogs

Molly

Joydog’s Melodymaker In Silverpaws
Född 19 mars 2009
Reg.nr S26550/2009
e. Joydog’s Flash In The Night
u. Bamburs A Blaze In Dawnd1
Mankhöjd: 33 cm
Ögonlyst: 5/11 2013 u.a
14/2 2012 u.a
15/12 2010 u.a
Ägare: Carina & Julia Österqvist, Kolmården

Molly; Lill-Bjärkas lilla underverk! Vad annat kan man säga när man föds ca 8 timmar efter dom andra i kullen? Vad vi förstått är det ganska ovanligt och det kanske innebär att Molly är ”ovanlig”. d2Lilla Molly är den första svart&silver-valp som fötts på kenneln. Hur som helst; vi är så glada att vi fått en så go´ och charmig liten tjej i vårt hus!
Molly är en kopia av sin mamma Liza på många sätt och det är absolut inte till någon nackdel. Hon är kolsvart där det ska vara svart och silvrig där det ska vara silvrigt. Hon har sträv päls på i princip hela kroppen, ja ända ner på tassarna. Jag är väldigt nöjd så här långt!
Molly är en nyfiken liten dam, verkar inte rädas något. Det är ju på gott och ont då hon ibland tar lite stora risker och vi måste vara med hela tiden.
d3Hon gillar kroppskontakt. Ligger och gosar hur länge som helst och då helst på någon av oss. Om man lägger/sätter sig på golvet så kryper hon själv upp i famnen/knät och gör det mysigt för sig.
Leka är jättekul! Hon jagar leksaker, drar och sliter. Gömmer sig i buskar, springer runt på gräsmattan och älskar att bara vara. Hur det blir när hon blir äldre får vi ju se, men hennes mamma kan ju fortfarande…
Vartefter ska vi iväg på utställningar. Det blir premiär på 4-månadersdagen på en liten tävling. Ser fram emot det med stor spänning.
Nu har Molly blivit 6 månader och hon har vuxit på sig i lagom takt. Hon är snart lika stor som mamma och jag tycker hon musklat på sig i tillräckligt mycket. Vet inte exakt hur hög hon är, men kan tänka mig att hon just passerat 30 cm.
Hon är för tillfället lite rädd för nya saker t.ex små barn som springer runt. Vi tränar och tränar på allt som verkar farligt till en början…

Vi har nu varit iväg på några utställningar. Det var premiär på Mollys 4-månadersdag. Hond4 blev uttagen som en av 10 bästa valparna den dagen och jag blev mäkta stolt. Vi hade ju knappt gått i koppel förut… På nästa utställning blev hon BIG-1 och på den 3:e blev hon BIS-2. Kan man vara mer än nöjd? Vi ska fortsätta med några små utställningar till under hösten 2009. Våren 2010 blir det lite mer på allvar!
Vårutställningarna blev det lite dåligt med då all tid gått till de valpar som funnits hemma. Vi planerar att komma ut på utställning igen under sommaren 2010. Riktigt var premiären blir vet jag inte ännu, men det ska bli lite resten av året.
Vi kom iväg på vår första stora utställning i augusti 2010, men då tog vi i rejält och var med på 3 stycken direkt. Hon fick släta ettor på två av dom otränad som hon var. I november var vi till Växjö och fick ytterligare en slät etta.

d5Hösten 2010 fick Molly följa med och prova spårning. Hennes pappa Frippe är en fena på det och tycker det är så roligt. Även mamma Liza har provat på med godkänt resultat. Första gången fick Molly prova blodspår. Hon var så duktig och hittade fram till belöningen; rådjursklöven… som hon vägrade ta i munnen. Bestämde mig då för att köra personspår med korv som belöning på slutet i stället andra gången. Återigen jätteduktig på att ta spåret och den här gången blev hon glad när hon fick ta sin belöning på slutet.
Vintern 2010-2011 beslutade jag mig för att det var dags för Mollys första kull. Hon blev ögonlyst u.a och sedan var det bara att leta pappa. Leta och leta förresten; jag visste vem jag ville ha och det gick ägaren med på.
I april 2011 åkte vi till Bjärred i Skåne och Molly fick träffa pojken. Tycke uppstod och i slutet på maj kunde vi konstatera att fanns små bebisar i magen.

I juni kom valparna. Tyvärr blev det kejsarsnitt då det låg en död valp först i kön ochd6 blockerade. Hur skulle Molly fixa det som förstagångsmamma? Det gick bra när hon väl hämtat sig ur narkosen. I början tittade hon lite undrande på det som kravlade vid hennes tuttar, men det gick snabbt över. Hon höll rent och snyggt i valplådan. De första dygnen fick jag bära ut henne för att hon skulle göra sina behov…
2 hanar och 2 tikar var resultatet i den här kullen och jag sparar en liten Rayah på foder.

I mars 2012 skulle Molly paras igen, men det gick inte så bra och magen var tom. Bestämde mig för att prova på nästa löp som kom redan i augusti. Jag bytte hane, parningen gick kanonbra och i oktober ska hennes 2:a kull valpar se dagens ljus. Mycket spännande!
22 oktober 2012 kom valparna. Hon födde efter lite krångel fram 3 valpar; tyvärr var den förstfödde död när han äntligen kom ut. Kvar blev 2 fina tikar; en svart&silver och en svart. Två jättehärliga tikar som utvecklas på ett bra sätt. Jag sparar denna gång en av tikarna; svart&silver-tjejen Venuz stannar här hos oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ansvarig utgivare/Publisher

%d bloggare gillar detta: