Kennel Joydogs

Jezzie

Joydog’s Just Call Me Jezzie
Född 26 februari 2007
Reg.nr S24454/2007
e. Alhomaan Carlos Biggest
u. Joydog’s Excellent Evening Star
Jezzie 1
Mankhöjd: 35 cm
Ögonlyst: 15 december 2010 u.a
9 december 2009 u.a
2 december 2008 u.a
Ägare: Rosita Enbacka, Kolmården

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAJezzie är en underbart glad tik som är dotter till vår älskade Ebba. Med tanke på vad som hände med Ebba är jag oerhört tacksam att jag sparade henne som fodertik.
När hon var 8 veckor flyttade hon till Lennart inne i Norrköping. Han var så glad att han fick ta hand om henne trots sjukdom. Vi trodde ju alla att han skulle bli frisk. Tyvärr blev det inte bättre. I januari 2008 bad han mig hämta hem henne; han orkade inte längre ge Jezzie det hon behövde. En dryg vecka senare gick Lennart bort.
Det var bara att börja leta ny fodervärd och hon fanns närmare än jag trodde. En kompis till mig har Weras bror och där hos Rosita fann Jezzie sin nya matte och jag en fodervärd. Numera har vi ca 3 km emellan oss.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERARosita har gett Jezzie den trygghet och stabilitet som hon behövde då hon tvingades byta hem. Vi träffas med jämna mellanrum och Jezzie bor hos oss vid behov. Hon är till exempel här varje gång hon löper för att både hon och ”storebror” ska få lugn och ro. Fungerar jättebra!
Utställningskarriären har vi lagt på hyllan. Hur fin och proportionerlig hon än är så mäter hon 35 cm i mankhöjd. Det gör att hon ser ut som en bjässe mot andra tikar som är 32-33 cm. Hon har inte en chans mot dessa små, nätta tikar. Hennes nya fodervärd har också svårt att hålla efter pälsen pga whiplashskador så när Jezzie fick kvalité 1 på utställning bestämde jag att det var bra så.

Jezzie 4Jezzie är en aktiv liten dam. Hon älskar att leka med saker och andra hundar. Hon är orädd och vill hälsa på allt och alla… om hon bara fick. Att sitta i knät och mysa är bland det bästa som finns. Man kan med gott samvete säga att hon är en kopia av sin mamma Ebba.
Till våren 2009 ska Jezzie bli mamma för första gången och om hon är lik sin mamma blir hon toppen på att ta hand om sina små.
I mellandagarna for vi till Kennel Bamburs där vi skulle låna hane till Jezzies valpar. Allting gick kanonbra och vi kunde nöja oss med en parning tack vare det.
Ganska snart kunde fodervärden ana att det var valpar i magen och snart var jag säker. Magen växte och växte; vad månde bliva? Så en morgon var det dags och ut kom valp efter valp tills det fanns 7 valpar i valpbädden. Oj, oj tänkte jag!
Nu försökte verkligen Jezzie så gott hon kunde, men hur hinner man med 7 ”bebisar” bara så där? Hon var duktig i det läget och mjölk hade hon!

Jezzie 5När valparna klarade sig utan mjölk eller ska jag säga när Jezzie inte längre tillät valparna att tugga på tuttarna fick hon åka hem till sin fodervärd. Rosita hade saknat henne så mycket och det var tydligen ömsesidigt. Jezzie ville vara nära matte hela tiden! Våren 2010är det dags för valpar igen och det ser vi fram emot! Undrar om det ska bli en stor kull igen?
I mars 2010 kom Jezzies andra kull; men det blev inte alls som förra gången. Det blev bara en valp att ta hand om då 2 dog under valpningen. Den här gången skötte Jezzie sin valp exemplariskt.
Eftersom det bara blev en valp har jag och fodervärden beslutat att ta en kull till på Jezzie. Vi har en bekant som vill vara fodervärd till en avkomma från Jezzie och då hoppas vi få det 2011!

Jezzie 6Sommaren 2010 fick Jezzie följa med sin fodervärd till Finland för första gången. Där bor de på föräldragården några veckor varje sommar; mitt i den finländska skärgården. Härligt att hon nu äntligen kunde hänga med och hit kommer hon att få återvända varje år!
Under senhösten började jag planera för Jezzies sista kull. Det är så lätt att ha planer för henne då hon löper så exakt hela tiden. Nu började hon sitt löp 12 dagar ”för tidigt”, men det gjorde inget då allt var förberett.
3 mars kom valparna; hela 7 stycken! Och stora var dom också. Förstår inte hur dom rymdes i Jezzies mage. Denna gång var hon så duktig med sina valpar; hon visste vad som gällde. Första dygnet fick jag bära ut henne för att hon skulle kissa…
Från 1 maj 2011 är Jezzie Rositas och det känns bara bra. Vi bor ju fortfarande bara 3 km ifrån varandra!

Jezzie 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ansvarig utgivare/Publisher

%d bloggare gillar detta: