Kennel Joydogs

Doris

Joydog’s Delightful Lady In Ashgrey
Född 6 juli 2004
Reg.nr S52616/2004
e. De-Tails Xtrem
u. Joydog’s A Touch Of Magic

Doris 1
Mankhöjd: 31 cm
Ögonlyst: 29 november 2006 u.a
1 december 2005 u.a
Ägare: Marie & Peter Brauner, Norrköping

 

Doris 2Efter lång väntan fick jag äntligen min första peppar&salt-tik och mamma till henne är Alma! Visserligen skulle det bli en fodertik, men det hade jag ställt in mig på redan från början. Mitt i sommaren kom hon lilla Doris; ett namn som fodervärden och jag tillsammans kommit fram till. Hon utvecklades i sin egen takt och vid 8 veckor var hon minst i kullen.
Min fodervärd hittade jag redan i februari och som av en lycklig slump bor de i Norrköping bara ca 2 mil härifrån. Vi har alla möjligheter att umgås vilket vi också gör. Den dags det är dags för Doris att bli mamma ska hon ska hon känna sig hemma även med och hos mig.
Vid några tillfällen har Doris varit hos oss när fodervärdarna varit ute och rest. Ett alldeles utmärkt tillfälle att ha Doris här och träna på att vara en i flocken. Ibland provade hon om hon fick ta över ledarskapet i flocken, men hon lyckades aldrig…

Doris 3Doris är en liten, nätt tik. Det betyder dock inte att hon förstått det. Hela kvarteret där hon bor är hennes revir och där vaktar hon. Hennes lekkompis (2004) är en något yngre bullterrier som hon gladeligen sätter på plats. Enligt matte är hon en riktig kelgris och oerhört klipsk.
Våren 2005 ska Doris ut på sina första utställningar. Vi värmer upp med en liten inofficiell innan vi åker på Lilla Stockholm. Det ska bli roligt att se hur det går för henne!
Resultaten har blivit av skiftande karaktär; allt från kvalité 1 till kvalité 3! Det ”stora” felet med Doris har varit hennes mörka färg. Vi tycker den mörka färgen (nya rasen svartpeppar?) är vacker, men enligt rasstandard är hon för sotig. Nu ska hon trimmas och trimmas så får vi se om hon blir ljusare.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAJobbet med Doris päls pågår, men det tar tid. Eftersom pälsarbetet är på lång sikt och det kom ett löp alldeles perfekt i tiden så bestämde vi att det skulle bli valpar våren 2006.
I början av mars kom så Doris första kull. Tyvärr via snitt (en valp låg fel), men allt gick superbra och Doris är en jätteduktig förstagångsmamma till sina 4 valpar!
Trots att vi lade ner en massa jobb på Doris päls blev det inte bättre; strävheten fanns men inte färgen. Vi lade utställningarna på hyllan.
Istället blev Doris mamma för andra gången i februari 2007. Den här gången gick allt strålande bra och hon fick 4 fina valpar. När 8 veckor gått flyttade Doris hem för gott; hennes fodertikstid var över och jag lämnade över ägarskapet till Marie och Peter. Tack för gott samarbete!

Doris 5

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ansvarig utgivare/Publisher

%d bloggare gillar detta: