Kennel Joydogs

Wilda

Joydog’s Wild’N’Free In White
Född 9 februari 2013
Reg.nr SE17123/2013
e. Se uch No uch Dk uch KBHV-12 Int uch Bamburs Ivory Moonshadow
u. Joydog’s Qiri-Te-Canawa
Mankhöjd: 33 cm
Ögonlyst: 25/10 2018 u.a.
26/11 2014 u.a
Ägare: Görel Svensson, Norrköping

508 litenWilda är den första vita valp som fötts här hemma och det tog inte så lång tid för mig att besluta att hon skulle vara kvar i kenneln på ett eller annat sätt! Det löste sig på ett otroligt bra sätt; hennes mamma Qulans fodervärd ville gärna vara fodervärd till denna lilla dam också. Kan inte bli bättre…
Wilda är en av 5 valpar i Qulans första kull. En pigg och glad tjej som visat sig vara ganska tuff i sitt nya hem. Hon har inte bara mamma Qulan där utan där finns ofta mormor Jezzie, släktingen Sindy och boxerhanen Alvin. Dessa hundar har en stor rastgård på tomten; över 1500 kvadratmeter, och där gillar Wilda att röja runt med de andra. Toppen säger jag!
Så tråkigt det kan bli ibland; det lilla underbettet som enligt veterinären skulle försvinna vid tandbytet gjorde ju inte det. Ställde ut henne några gånger, men insåg snabbt att det inte var någon idé. På de valputställningar hon var fick hon exc. men inget HP på grund av tänderna. Återigen rådfrågar man andra och de tycker det är dumt att inte ta en kull och se vad som händer. Det är dock viktigt att det inte finns samma fel med bettet i hanens linjer. Noggrann jakt när det är dags! Tills dess får Wilda vara just ”vild” hemma hos sin fodervärd i Svärtinge!
Wilda har utvecklats till en riktig kelgris, barnkär och trevlig på alla sätt och vis. Att gräva i hundgården har blivit ett av hennes huvudintressen; varför ska man hålla sig ren och fin för? Är man råtthund så är man.
Att ligga på fönsterbrädet och hålla uppsikt över domänerna är en arbetsuppgift som kräver sin Wilda. Någon måste ju hålla koll på eventuella inkräktare och  när inte morsan gör det måste ju hon. Tycker det ser ganska behagligt ut att vara vakthund i det fönstret.
Under hösten 2014 blev det bestämt att Wilda skulle få sin första kull med valpar nästkommande år. Ögonspegling gjordes och pappa letades – och hittades. I april var det dags för kärleksmöte mellan Wilda och Jack. Och det var ögonblicklig attraktion. Perfekt parning och väntan kunde börja. Ganska snabbt var jag säker på dräktighet och i slutet
av maj fick Wilda komma hem till mig och bo in sig innan valpning.
7 juni 2015 kom 5 små svarta godingar till världen. Allt gick bra och Wilda skötte det hela som om hon aldrig gjort annat. C2-kullen växte upp (alla med perfekta bett) och flyttade så småningom och alla bor de i Östergötland; Charlie i Norrköping, Carmen i Gusum, Cajsa i Linköping, Chili i Valdemarsvik och Clara i Finspång! Wilda hon flyttade hem till matte Görel och mamma Qulan igen!
Efter att ha tvingats sälja/skriva över Wilda av privata skäl 2015 har jag under hösten 2018 frågat om jag får låna Wilda till en ny kull. Matte har sagt ja, ögonspegling utan anmärkning, blivande pappa utsedd och en kull våren 2019!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ansvarig utgivare/Publisher

%d bloggare gillar detta: