Kennel Joydogs

Venuz

Joydog’s Venuz In Silverpaws
Född 22 oktober 2012
Reg.nr SE60224/2012
e. Se uch Impala Bare Esencce
u. Joydog’s Melodymaker In Silverpaws
IMG_8318-cropMankhöjd: 33 cm
Ögonlyst: 26/11 2014 u.a
Ägare: Carina Österqvist, Kolmården & Marie Karlsson, Norrköping

151 litenVenuz föddes en oktober morgon efter en hel del krångel. Hennes bror som föddes först fastnade på vägen ut då han låg fel. Tyvärr överlevde han inte de timmar det tog att få ut honom. Mamma Molly var så duktig och kämpade tappert. Tack och lov kom Venuz och hennes syster lättare. Så glad att jag fått två tikar då planen att spara en funnits hela tiden.
Lilla Venuz utvecklades till ett riktigt yrväder! Det finns inga lugna stunder med henne omkring; alltid glad med en svans som ständigt viftar. Hon har också fått mig att skaka uppgivet på huvudet många gånger. När man äter ligger man ner och lyckas ändå skvätta maten runt halva köket. Allt som går att tugga på tuggar man på; skor, vedkorg, tvätten i tvättkorgarna, kompostgaller…
litenVid besiktningen visade det sig att Venuz hade ett lindrigt underbett. Ett som skulle växa bort vid tandbytet… Nu är hon 6 månader och hon har fortfarande underbett. Det känns inte alls bra. Denna lilla tik är så snygg, rör sig så elegant, har ett superpsyke och så blir det kanske fel på bettet. Tungt är det. Tiden får utvisa hur hennes framtid kommer bli. En avelstik ska vara perfekt…
Under tiden lever hon ett bra liv i sin flock. Den första skogspromenaden i april (efter en lång, snöig vinter) var ett äventyr. Så mycket nytt att upptäcka. Lika följsam som mina andra hundar när hon fick vara lös på promenaden. Härligt!
Under sommaren bestämde jag mig för att sälja Venuz till hälften och ha henne på halvfoder resten och i slutet av juli hittade jag (eller de hittade mig…) Marie och Stefan som ville prova. Efter bara en vecka bestämde de sig för att köpa henne till hälften och nu i början av augusti är allt klart. Känns så bra att ha henne så nära som i Norrköping dessutom!
Allting går så bra med Venuz! Hon har tagit sin nya familj till sitt hjärta och vice versa. Ibland är hon hemma med Stefan på dagarna, ibland följer hon med Marie till hennes jobb på Åby Ridskola och ibland är det dagmatte som har ansvaret.
Hör och häpna; i november ska Venuz ställas ut! Till min stora förvåning står det i veterinärintyget att hennes bett är utan anmärkning. Hon ska vara med på Mjölby valputställning och det ska bli så spännande. Vem vet; hon kanske har en ny karriär framför sig…
12 aug 2013-crop-20140407-213844Det blev ingen ny karriär; domaren slog ner på det mikroskopiska underbettet direkt… Så kan det gå! Vad gör det; hon har det så bra hos Marie och Stefan. Hon får vara med Marie på hennes jobb på Åby ridskola ibland, hon är nästan hela dagarna med husse förutom när han jobbar lite 2 timmar, hon är med och åker jänkare, ja i stort sett är hon alltid med sin matte och husse. Hon kunde inte ha fått det bättre! Nu väntar vi in rätt ålder för henne att bli mamma och förhoppningen är att det blir fina valpar så klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ansvarig utgivare/Publisher

%d bloggare gillar detta: