Kennel Joydogs

Rayah

Joydog’s Rhapsody In Silverpaws
Född 23 juni 2011
Reg,nr SE45027/2011
e. Gillan’s Sir Connery
u. Joydog’s Melodymaker In Silverpaws
Rayah 1
Mankhöjd: 28 cm
Ögonlyst:
Ägare: Kerstin & Bengt Wiberg, Solna

Hon föddes dagen innan midsommarafton på Norsholms djursjukhus. Mamma Molly kämpade och kämpade, men inget kom. Det var inte så konstigt visade det sig; den första valpen var död och låg alldeles fel. Det blev akut kejsarsnitt. Tack och lov gick allt bra och valparna allerta ganska snabbt. De blir ju tyvärr påverkade av narkosen de också.
Lilla Rayah; en riktig liten solstråle! Rayah 2Vilket förresten hela kullen kan stoltsera med. Jag kommer inte ihåg när jag bestämde mig för just den här tiken, men jag tror det var rätt så snabbt. De flesta gångerna går det på intuition; man bara vet. Rayah och brorsan Morris visade sig vara kavata små godingar. Inte mycket som avskräckte där inte.
När Rayah var dryga 9 veckor flyttade hon till sina fodervärdar Kerstin och Bengt som då bodde i Norrtälje. Numera Sundbyberg i Stockholm vilket ju blev lite närmare… Hon har utvecklats ungefär som jag trodde förutom att hon växer väldigt sakta. Kerstin är otroligt duktig på att sköta hennes päls. Rayah är alldeles sträv och kolsvart.
Rayah 3
I november var Rayah tillbaka här hos oss och bodde en vecka; vi skulle på vår första utställning. Hon fungerade toppen med resten av flocken och ville verkligen vara med de andra hundarna. Härligt att se! Den 13 november var det så premiär på länsklubbens valputställning. Rayah var hur cool som helst; satt och tittade i mitt, Kerstin eller Bengts knä eller så sov hon där.
I ringen gick hon så fint den lilla loppan! Det blev hederspris och BIR , men sedan var hon alldeles för trött vid finalerna. Det är jobbigt att vara iväg på sådana här äventyr…
I januari tog vi i ordentligt; My Dog i Göteborg. Där var också syster Liza med! Ena dagen fick Rayah HP och blev 2:a bästa tik och andra dagen fick syrran HP och BIM! Kan man vara annat än nöjd!

Rayah lever ett bra liv hos sina fodervärdar. Så länge de bodde i Norrtälje gick de på hundcafé en gång i veckan. Där träffade hon hundar av alla de raser och hade kul. Nu vet jag att de går till olika Rayah 4hundgårdar så att Rayah får springa av sig och leka med andra hundar. Efter Göteborg trimmade jag ner henne och nu ska vi snart se resultatet. Det blir några utställningar här under vår och försommar. Fram till dess får hon fortsätta att leva livets glada dagar hos matte och husse!
Rayah 5Under vår och sommar hann vi med 6 utställningar. Även Rayah har haft storleken emot sig; hon är på gränsen till för liten. De har mätt henne till allt mellan 28-30 cm. Jag tycker ändå det gått bra; 1 excellent, 5 very good och 1 good. I samråd med Kerstin och Bengt bestämde jag att hon inte skulle ställas mer.
Lilla Rayah får nu fortsätta att ha det bra hos fodervärdarna tills det blir dags för parning. Riktigt när det blir har jag inte bestämt än, men troligen under 2013. Kerstin har hittat en grupp damer i Stockholm som alla har var sin dvärgschnauzer och de tar långa promenader tillsammans en gång i veckan om jag förstod det hela rätt. Roligt både för Rayah och Kerstin!

Hösten 2012 framkom det att det fanns PRA långt bak i båda föräldraleden  hos Rayah. Det tillsammans med att Rayah var så liten fick mig att lyfta ut henne ur avel. Risken är mycket stor att Rayah bär på genen för PRA och den vill jag inte sprida vidare. Hennes fodervärdar köpte loss henne och nu behöver de inte ”bli utan hund” beroende på valpning. Jättetråkigt för mig att förlora denna härliga lilla tik, men detta var det enda beslut jag kunde fatta!
Den 26 november 2012 skrevs Rayah över på Kerstin och Bengt. Tack för en jättefin tid och bra samarbete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ansvarig utgivare/Publisher

%d bloggare gillar detta: