Kennel Joydogs

Liza

Bamburs A Blaze In Dawn
Född 31 mars 2007
Reg.nr S34642/2007
e. Impala Lucky Chance
u. Se uch Sandcastle’s Quicksilver

Liza 1
Mankhöjd: 32,5 cm
Ögonlyst: 15 december 2010 u.a
9 december 2009 u.a
2 december 2008 u.a

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAVälkommen till oss, Liza! Efter den tragiska olyckan med Ebba var jag tvungen att skaffa mig något nytt och det blev den här lilla damen från Kennel Bamburs. Jag samäger henne med Jane Hagström som driver den kenneln tills Liza har fått Janes valpkull.
Hon var 6 månader när hon kom till oss. Det var ett energiknippe full av glädje som kom. Hon for som ett yrväder vad vi än gjorde. Bråttom, bråttom hela tiden. Hon kunde inte ens stå still när hon skulle äta. Detta energiska har med tiden avtagit och hon har lugnat ner sig. Allt är inte borta och det vill vi inte ens; hon är ju rolig att ha omkring sig.
Hon charmar alla som kommer till vårt hem och de flesta vill ha ”en sån hund”.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Liza har verkligen tagit familjens hjärtan med storm. Lika glad och sprallig som hon mestadels är lika mysig och kelig kan hon vara. Hon vill vara där vi är; nära. Lägger sig på rygg på golvet och väntar på att någon ska börja klia på magen… Hon litar totalt på oss och tror aldrig att något tokigt skulle kunna hända.
Hon är lätt att ha med och ha lös på skogspromenader. Liza har dunderkoll på var jag är hela tiden. Hon tycker det är jätteroligt att få vara lös och springa omkring, hoppa upp på stenar och stubbar, kolla vad de andra hundarna gör…
Hon fungerar väldigt bra ihop med mina andra hundar.I början var det lite gruff, men det löste hundarna själva vilket också är det bästa.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAI utställningsringarna har det varit skiftande resultat. Ibland har hon fått klagomål på sina öron som hon dessbättre har vuxit i nu. Vi har blandat små och stora utställningar hela tiden. Hon har i alla fall tagit de priser som jag ville innan hon nu ska få bli mamma. Efter mammaledigheten ska vi ut igen och se hur det går i ringarna.
På tal om mamma; till våren 2009 hoppas vi att det blir en kull valpar. Spännande!
I januari parades Liza med med Frippe; en svart hane efter Alma och boende i Kolm ården, och den 19 mars föddes 4 valpar. Efter en märklig valpning måste man säga. 3 valpar föddes i rask takt och där trodde jag att det var slut. Lite förvånad satt jag kvar och vaktade i 2 timmar, men när Liza lade sig till ro tror man ju att det är klart. 8 (!!!) timmar senare fanns där 4 valpar… Den sista som föddes var Molly som vi behöll.

Liza 5En alldeles strålande mamma visade det sig att Liza skulle bli. Hon skötte om de här 4 som det allra bästa här i världen. Hon var mån om dom, vakade, men var inte på något sätt otrevlig mot alla som ville titta…
Det visade sig vartefter att hon var en sträng mamma också. Liza har fostrat Molly hårt, bestämt, men på ett riktigt sätt. Ibland tyckte man att hon var lite väl tuff, men nu när Molly är 6 månader sitter hon mest och håller ett vakande öga över henne.
Hösten 2009 var vi ute på lite utställningar, men Liza har inte ”det”. Vi satsar på dottern Molly framöver och Liza hon får ladda för att bli mamma igen…
Liza fick börja hänga med på spårning istället och det gör hon med den äran. Vi har så kul när vi jobbar i skogen!

Liza 6Våren 2010 hade jag planerat att Liza skulle få bli mamma igen. Jag hade omsorgsfullt valt ut en fin hane och det i god tid. Vad hjälper det när inte Liza tilltalades av den pojken? Hastigt, men efter noga avelskontroll bytte vi hane och hon parades med Greger på Kennel Yljazz; också han väldigt fin.
I april såg 5 svarta valpar dagens ljus och precis som förra gången har hon skött sina bebisar exemplariskt. Tyvärr blev det lite komplikationer för Liza. Först snitt och sedan infektion i såret. Allt redde dock ut sig! I den här kullen sparar jag en liten tik på foder; Olga.
Våren 2011 var det dags för Liza att ha sin kull valpar hos Jane. Trodde vi. Så blev det inte för Liza gick tom och vi fick vänta in nästa löp…

Liza 7I augusti kom äntligen Janes kull – 1 valp. Så tråkigt för Jane. Tursamt nog var det en tik som hon kunde spara och lilla Rainy är nu 8 månader.
Innan Liza åkte till Jane så hade vi haft en hel del konflikter mellan Iza och Liza. De tävlade om ledarskapet i flocken sedan Wera försvann. När Liza var hos Jane lade sig lugnet i flocken och alla bitar föll på plats. Inget gruff över huvud taget under dessa veckor. Så fort Liza kom tillbaka var det full cirkus igen.
Som en skänk från ovan hade jag under hösten fått kontakt med familjen Aronsson som ville ha en äldre tik i familjen. Vi bestämde att hon skulle provbo där en tid och i december skrev jag över henne till familjen. Hon har hittat sin plats på gården ute på Vikbolandet. Där finns riesenschnauzern Hector, ett par katter, hästar, köttdjur och en familj som gillar sin nya kelgris.
Under våren steriliserades Liza och hon hänger med matte Ulrika överallt. Till sommaren får vi se om hon hänger med Hector och badar i Bråviken eller om hon kommer att stå och titta på honom, undrande över vad han håller på med…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ansvarig utgivare/Publisher

%d bloggare gillar detta: