Kennel Joydogs

Flingan

Se uch Fin uch Eisern Flamenca Blanca
Född 18 mars 2009
Reg.nr S55284/2009
e. Chelines Ciclamato Sodiaco
u. Eisern Paloma Blanca
2. flingan1Mankhöjd: 34 cm
Ögonlyst: 5/11 2013 Vitreusprolaps
27/11 2012 Vitreusprolaps
15/12 2011 Vitreusprolaps
3/9 2010 u.a
Ägare: Carina Österqvist, Kolmården & Jane Hagström; Kennel Bamburs

Första gången jag träffade Flingan var för ca 2 år sedan. Hon var med Jane Hagström, Kennel Bamburs på utställning i Norrköping. Denna glada, positiva, sociala och snygga tik tog mitt hjärta med storm! Frågade genast om hon behövde en fodervärd, men inte… Suck tänkte jag, men kastade ur mig frågan lite då och då trots att ”hon aldrig skulle flytta”.
I februari 2012 var jag så och parade Beckie hos Jane och plötsligt var jag med vit tik dvs Flingan! Så roligt! Det var bara en sak; först skulle hon till Finland och bli mamma på Kennel Eisern. Sedan ska hon ställas ut i Finland innan hon kommer hem till Sverige igen. Valparna kom 28 februari; 1 hane och 4 tikar och nu väntar vi bara på att utställningarna ska bli ”överstökade”. Längtar efter vår nya familjemedlem!
I mitten av sommaren var Flingan med på ett antal utställningar i Finland och se på sjutton; hon lyckades både att få CERT och CACIB vilket innebär att hon blev finsk champion och på väg mot ädlare titlar. Så glad för uppfödare Mirjas, Janes och min skull!
IMG_7745-crop litenNu är hon äntligen här!!! Flingan kom till Sverige den 24 oktober 2012 och samma dag hämtade jag henne hos Jane. Denna goa, glada hund var/är precis som jag mindes henne. Det går inte att inte falla för henne…
De första 8 dagarna här har gått över förväntan! Denna lilla dam har bara flutit in i den befintliga flocken och ingen har surat. Helt fantastiskt tycker jag då jag vet att tikar kan vara riktigt sura mot varandra. Första veckan har Flingan bara fått landa här, men nu har arbetet börjat med hennes päls. Jag planerar att åka och ställa ut henne i Danmark nästa år och det ska bli så roligt. Innan dess har hon dock ett annat arbete framför sig. Hon ska bli mamma på Kennel Bamburs under våren.
Den 29 april 2013 kom valparna som föddes hos Jane! Det blev 2 pojkar och 1 flicka. Den fjärde valpen som fanns i magen var tyvärr dödfödd… Att vara utan en hund som man vant sig att ha omkring sig är jobbigt, men det är bara att bita i det sura äpplet; man visste ju om det från början. Om några veckor är hon hemma igen!
179.-crop-20140407-213131Hem kom hon; nytrimmad och… inte fin, men hon skulle bli! Jag hade ju anmält och bokat till 2 dagars utställning på Bornholm i augusti. Den 15 augusti bar det av med förhoppningar om att få ta med en dansk champion hem, men så blev det inte. Lite surt då det kändes som man blev bortdömd av fel skäl; 34 cm var för stort… Jaja, bättre lycka nästa gång!
Vintern 2013-2014 var det tänkt att hon skulle paras hos Jane, men när hon löpte var inte tänkt hane i Sverige… Det slog på någon vecka. Nu räknar vi med att löpet kommer under sommaren och då ska det bli. Tills dess tar vi det bara lugn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Ansvarig utgivare/Publisher

%d bloggare gillar detta: